The Business of Artificial Intelligence – Part IV.

Daniel Kuchta – August 14, 2018

Categories: Technický článok
Part IV – Where is this all going?

 

S nejakou formou umelej inteligencie sa väčšina z nás stretáva každý deň či už formou odporúčaní videí na YouTube alebo inej populárnej stránke, zložením svojho Facebook Newsfeedu alebo jednoducho u lekára, ktorého softvér môže byť pod kapotou poháňaní práve umelou inteligenciou a to bez toho, že by to vedel lekár alebo pacient. V blízkej budúcnosti sa tento trend bude len zvyšovať – samojazdiace autá budú čoskoro bežnou realitou vďaka gigantom ako Uber alebo Waymo – dcérska firma Alphabet (Google).

 

zdroj: https://newsfeed.fb.com/

 

Prieskum spoločnosti McKinsey&Company hovorí, že miera adopcie AI už dnes presahuje v mnohých oblastiach 20% s projektovaným rastom o ďalších 10% v nasledujucich troch rokoch.

 

zdroj: https://www.mckinsey.com/business-functions/mckinsey-analytics/our-insights/what-ai-can-and-cant-do-yet-for-your-business

 

Navyše, firmy, ktoré začnú používat AI skôr ako ostatní, získajú strategickú výhodu kvôli feedback loopu, ktorý vznikne – tým, že budú mať viac dát, budú ich modely lepšie,

 

zdroj: https://www.economist.com/

 

tým, že budú ich modely lepšie, budú schopné lepšie obsluhovať svojich zákazníkov a bude pre nich ľahšie získavať väčšie množstvo potrebných dát. Firmy, ktoré na tento vlak naskočia neskoro tak budú v nevýhodnej pozícii a poraziť konkurenciu nebude jednoduché.

 

Key takeaways

 

  • Umelá inteligencia nie je len o automatizácii ale otvára aj nové príležitosti.
  • Umelá inteligencia nie je produkt sám o sebe, slúži na vylepšenie existujúceho alebo vytvoreného nového produktu.
  • Na to, aby sme dosiahli úspech, budeme potrebovať správny tím.
  • Je potrebné identifikovať príležitosti, kde ju môžeme použiť už dnes.
  • Vďaka feedback loopom získame kompetitívnu výhodu.
  • URL copied!